top of page
  • Yazarın fotoğrafıAtakan Zengin

Burgenstock Resort Diamond Domes Tenis ve Etkinlik Tesisi

Burgenstock Resort Diamond Domes Tenis ve Etkinlik Tesisi İsviçre'de, 1 açık kort ve bu kortun enine kenarlarını çevreleyen kristal şekilli çatılara sahip iki kapalı kort ile deniz seviyesinden 874 metre yükseklikte bir arazinin üzerinde bulunuyor.


Tesis bölümleri, merkezi bir avlu etrafında simetrik olarak düzenlenmiş, tesisin dağa bakan tarafı, bir kulüp binası-bar, soyunma odaları ve binanın kenarını belirleyen resepsiyon ile oluşturulmuş.

Tesis daha çok doğa ve manzaraya odaklanan bir yerleşime sahip ve elmas şeklindeki çatılarıyla dışardan kristal kayalara benzeyen bir görüntüye sahip.


Çatı altında yer alan geometrik bir tasarıma sahip hassas ahşap konstruksiyon binanın iç düzeninde profesyonelce ortaya çıkarılmış. Ahşap konstruksiyonda İsviçre'ye özgü ladin ağacı ve ana taşıyıcı elemanlarda daha yüksek mukavemete sahip olan sert diş budak ağacı kullanılmış.


Tesis aynı anda hem büyük hem de kullanıcı dostu olan iki kapalı ve bir açık tenis kortu, ahşap çatılarının estetiği ve Alp Dağlarının muhteşem manzarasıyla harika bir spor ortamı sunuyor.



Mimari Proje: Russli Architekten

Lokasyon: Switzerland

Proje Alanı: 9500 m²

İç Mimari Proje: MKV Design

Fotoğraflar: Leonardo Finotti




Kaynak : https://parametric-architecture.com/

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

© 2025 by atakanzengin

bottom of page