top of page
  • Yazarın fotoğrafıAtakan Zengin

Liverpool FC Axa Training Center

Güncelleme tarihi: 13 Kas 2020

Liverpool FC ve AXA Sigorta, sponsorluk anlaşmalarını Liverpool’un Kirkby'deki yeni Eğitim Merkezi'nin isim haklarını içerecek şekilde genişletti.


Son teknoloji ürünü tesis bundan sonra resmi olarak AXA Antrenman Merkezi olarak bilinecek ve kulübün ilk tesis isim sponsoru olacak.


Jürgen Klopp ve ekibi kulübün yeni merkezine Kasım ortasından sonuna kadar taşınmaya hazırlanıyor ve tesiste artık son rötuşlar yapılıyor.





9200 m2'lik alanda toplamda 17 futbol sahası bulunuyor.




Liverpool FC, kulübün 70 yıllık antrenman sahası olan Melwood'a veda ettikten sonra bu tesise taşınacak ve kulüp tarihinde ilk kez A Takım ve genç futbol takımları aynı tesiste bir araya gelerek yeni bir sayfa açacak.



9.200 metrekarelik AXA Antrenman Merkezi’nde A Takım için, üç tam boyutlu saha, kaleciler için ayrı ısınma alanları, iki kapalı spor salonu, tam boyutlu bir kapalı spor salonu, havuz, hidroterapi kompleksi ve uzman spor rehabilitasyon birimleri bulunuyor.


Tesiste alt yapılar için toplam 17 saha olacak ve tesis U7 yaş gurubundan itibaren tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde hizmet verecek.



£50m gibi bir bütçeye mal olan proje Londralı Mimarlık Ofisi KSS Architects tarafından tasarlanmış, Jurgen Klopp ve A Takım kaptanı Jordan Henderson tüm tasarım sürecine dahil olmuşlar.


Liverpool’un yeni antrenman tesisleri uzun süredir yapım aşamasında olan ve kulüp için ileriye doğru atılmış büyük bir adım olarak belirtilirken, Jurgen Klopp faktörüyle birlikte bu tesisin büyük bir avantaja dönüşeceğine pek şüphe yok gibi.





51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page