top of page
  • Yazarın fotoğrafıAtakan Zengin

The Couch Tennis Club

The Couch Tennis Club Hollanda’nın lJburg Kentinde 10 toprak kort ve 1 tenis okulu ile 1100 üyeye hizmet veriyor. Bu tesisi ön plana çıkaran özelliği ise Hollandalı ünlü mimarlık ofisi MVRDV tarafında tasarlanan kulüp binası.



MVRDV bu ikonik kulüp binasını tasarlarken yapıyı hem bir izleme platformu hem de küçük kent için bir toplanma alanı olarak kurgulamış. Bu düşünce ile ‘The couch in the living room’ yani evin salonundaki rahat koltuk anlamına gelen metafor üzerinden ilerleyerek yapıya bu formunu ve mevcuttaki işlevlerini vermişler.



Kulübün amacı mümkün olduğunca erişilebilir olmak, yani yılın 365 günü halka açık, ücretsiz olmak. Yani özel bir kulüp olarak değil, genç ve yaşlılar için bir buluşma, birşeyler içme ve atıştırma veya günlük ofis işlerinizi halledebileceğiniz hoş bir alternatif mekan olarak hizmet vermek.

Kulüp binası içinde soyunma odaları, mutfak, depo, duş ve tuvaletler gibi hacimleri de barındırıyor. Ana alan çok amaçlı kullanım için kurgulanmış ve kulübün birçok etkinliği için kullanılabilmesi düşünülmüş.



Çatı güneye doğru eğimli ve kuzeye doğru yedi metre yüksekliğe kadar yükseltilerek kulüp için bir tribün oluşturulmuş. Kuzey tarafındaki geniş cam cephe, kapsamlı bir doğal aydınlatmaya izin verirken IJburg gölü manzarasıyla da keyifli bir ortam sunuyor.



Mimari Proje: MVRDV Architects

Lokasyon: Amsterdam, Hollanda



20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

© 2025 by atakanzengin

bottom of page